Ålesund

2020 i Ålesund

Kjære våre nordiske venner. Da har vi lagt bak oss året da vi tok i bruk ordet kohort og vi blei meget bevisst på hvor lang en meter er. Det var dette året at vi forsto at klemmer er noe som vi holder kjært og livet er ikke det samme uten. Ensomhet har fått ett ansikt og vi diskuterer ensomhet i de offentlige media og vi forstår hvor viktig vi mennesker er for hverandre.

I denne annerledes tiden som har vært, er det fint å se at det har mobilisert det kreative i oss mennesker. Vi har blitt enda mere løsningsorientert og nye former for samhandling har funnet plass. Teams, Skype har fått mange nye brukere og vi har hatt kulturopplevelser via streaming. Nå som vi har tatt fatt på året 2021, ser vi fremover og håper på at tiden slik vi en gang kjente den vil komme tilbake.

I en slik tid er det en velsignelse å få jobbe i barnehage, for innen vår egen kohort er det faktisk lov å ha ett fang og ta imot en klem. Vi kan ikke slutte å være nær de barna vi skal tilbringe dagen med og det er det ikke bare barna som har godt av, det er godt for oss voksne også.

Ny mobbelov
Her i Norge har barnehagen har fått nytt regelverk for barnehagemiljøet fra 01.01.2021. Det er en ny mobbelov skal sørge for at alle barn får en trygg og god barnehagehverdag.

Les hele artikkelen her, 2020 i Ålesund, på norsk