Randers

Pædagogik under corona-pandemien

Børn, der vokser op under en pandemi, har også krav på god pædagogik.

Mit navn er Bitten Holmer Flansmose, og jeg er pædagogisk konsulent. Det er torsdag formiddag, og jeg er på besøg i daginstitutionen Helsted Børnehus i Randers Kommune til en snak med leder Michael Nielsen om det pædagogiske miljø i lyset af corona.

På døren ind til institutionen hænger et skilt, hvor der står ”Ved aflevering eller afhentning ring dette telefonnummer”, og da jeg træder indenfor ser jeg som det første en flaske med håndsprit. Michael og jeg hilser ikke på hinanden med et håndtryk, som vi normalt ville gøre. Vi nikker og kigger hinanden i øjnene et kort øjeblik – verden som vi kender den, har ændret sig.

Det er godt et halvt år siden Danmark lukkede ned og åbnede igen med en række nye krav og retningslinjer. Institutionerne er på mange måder tilbage til hverdagen, men hvad er det for en hverdag? Har vi gjort os nogle erfaringer, som vi vil bruge fremover, eller er vi langsomt på vej tilbage til det, vi kom fra? Det er nogle af de spørgsmål, jeg vil stille Michael.

Læs hele artiklen her, Pædagogik under corona-pandemien, på dansk

Read the whole article here, Pedagogy during the corona pandemic, in english